Vilket hotell ska man välja?

Att välja hotell när man reser är inte alltid lätt. Det finns så många att välja på, och finns det inga att välja på är alla redan bokade och upptagna. Så man befinner sig lätt i en knivig situation. Att läsa omdömen om hotell är ett bra sätt att skapa sig en uppfattning om hur varje hotell upplevs.

Jag har varit på många hotell, en del mindre bra och en del otroligt bra. Jag försöker alltid skriva omdömen och recensioner på olika sajter om dessa. Jag vill verkligen dela med mig av mina erfarenheter och hur jag upplevt hotellen. Eftersom jag uppskattar vad andra skriver vill även jag dela med mig. Bra hotell förtjänar ett gott betyg.

Jag minns tillbaka ett särskilt hotell i Portugal. Det var i Lissabon och låg precis vid havet. Utsikten var bedårande och jag njöt verkligen under vistelsen där. Visserligen var jag där på tjänsteresa och hade inte så mycket tid över för sightseeing och egna upptäckter men bara stämningen var helt otrolig.

Men det var hotellet jag skulle berätta om. En stor välkomnande entré och reception mötte mig när jag kom dit. Servicen var kanon och alla som jobbade där, från receptionister till serveringspersonal och de som städade rummen var så vänliga och tillmötesgående. Hotellets restaurang som var specialiserade på fisk och skaldjur var bland det bästa jag varit på. Smakupplevelsen var enorm. Roligt var att jag träffade på ett annat gäng svenskar som var där på konferens. De var från företaget Origo Group som sysslar med marknadsundersökningar.

Hotellrummet var svalt och skönt och verkligen modernt designat med konstverk från lokala konstnärer. Trots all sin modernitet skapade det en känsla av lokal anknytning, den lilla fiskarbyn mitt i storstan. Sängen var också riktigt skön, det brukar ju annars vara väldigt hårda hotellsängar när man reser utomlands.

Jag skulle kunna berätta mer om spaavdelningen, loungebaren och nattlivet där men det får bli ett ämne för ett annat blogginlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *