Vart ska jag resa härnäst?

Många vägar har jag vandrat, många flyg har jag bordat och många hav har jag seglat. Men nu är jag på jakt efter nya resmål och äventyr. Jag har varit på alla jordens kontinenter – flera mer än en gång och andra fler än tio. Jag är lite inne på någonstans i Oceanien. Ja kanske Nya Zeeland. Det hade varit en väldigt spännande upplevelse och säkerligen ett äventyr som vore få förunnat.

Men visst, det finns charm i en skidsemester i Åre också. Det är väl det som är alternativet, någon slags skidresa. Kanske i Åre eller neråt de franska Alperna. Chamonix eller liknande. Eller kanske Sankt Anton eller Bad Gastein. Vi får helt enkelt se. Men kan en skidsemester konkurrera med ett varmt Nya Zeeland och besök på inspelningsplatserna av bl.a. Sagan om Ringen? Jag tror knappt det alltså.

Dessa reseplaner får mig att tänka på en dikt. I rörelse, av Karin Boye.

Den mätta dagen, den är aldrig störst.
Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd –
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *