Resmål i Sverige

Svenskar reser mycket. Vi gillar att besöka nya platser och att åka långt bort på semestern. Vanligtvis gör vi detta för att fånga något som vi inte kan få del av i Sverige, exempelvis värme och speciellt mat. Men det finns så mycket vackra och spännande resmål i Sverige som majoriteten av svenskarna inte överväger överhuvudtaget. Kanske är det dags för familjen att inte resa till Mallorca i sommar utan istället besöka något av följande resmål:

Att uppleva midnattssol är något som alla borde göra om man får chansen någon gång i livet. Och chansen har verkligen vi i Sverige då vi inte behöver lämna landet för att se det. Under sommarmånaderna i Kiruna är solen uppe dygnet runt och du kan se solen glida över horisonten innan den vänder uppåt igen. Det är något alldeles fantastiskt med detta som inte går att beskriva rättvist utan som måste upplevas själva. Om ni inte kan resa på sommaren så kan ni istället åka på vintern. Då är det mörkt hela dygnet, men ni kan istället fokusera på att se norrsken som är vanligt i norra Sverige. Detta är också en otroligt naturupplevelse. Det finns norrsken på himlen under sommarmånaderna också, men eftersom det är så pass ljust som det är så blir det svårt att upptäcka det.

Såklart att en safari på Afrikas savanner kan vara något att drömma om, men har man inte möjligheterna att ta sig hela vägen dit så finns verkligen någonting liknande i Sverige. Vi har faktiskt fantastiska djur i Sverige, något som tyskar och andra européer har uppmärksammat. Hit kommer de för att titta på älgar och björnar, men har du själva sett dessa djur på nära håll i sitt naturliga klimat? Om inte, ta med dig ungarna och bege dig ut på en svensk safari!

Andra ställen att besöka, beroende på var i från ni är bosatta, är Gotland, Öland, Västkusten med Göteborg som utgångspunkt, huvudstaden Stockholm, vandring i Jämtland eller skidåkning eller vandring i Åre. Det finns mycket att göra innanför våra gränser, så man behöver inte dra med hela familjen över halva jordklotet för att njuta av en perfekt semester.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *