Herrgårdsweekend

herrgårdsweekend

Har du aldrig varit på en herrgårdsweekend är det definitivt dags att planera in en sådan. Har du aldrig ens besökt eller bott över på en herrgård är det dags att göra detta så snabbt du bara kan. En herrgårdsweekend är ett perfekt tillfället att få en rejäl herrgårdsupplevelse över några dagar. Både avslappning och aktivitet går att mixa ihop under en sådan weekend, vilket har fått populariteten för dessa att öka mer och mer.

Först och främst: vad är en herrgård? Det är inte konstigt om du inte har full koll på vad en herrgård egentligen är. De flesta har hört talas om det, vet ungefär hur en herrgård ser ut, men inte alla kan ge en förklaring för vad det egentligen innebär att vara en herrgård. Förr i tiden användes inte herrgårdar för romantiska par att besöka under en herrgårdsweekend, utan då bodde där människor ständigt. En herrgård var en stor lantgård som ägdes av en person som var adelsman, eller herre om man vill kalla det för det. En herrgård är alltså denne adelsmans byggnader och mark som befinner sig runt omkring byggnaderna. Här bodde adelsmannen och andra som arbetade åt honom.

Nu för tiden bor det inte några adelsmän på de herrgårdar som gjorts om till hotell, restauranger och liknande. Men det är fortfarande lika vackert och ståtligt som när denne rika människa ägde allting. Det är därför en herrgårdsweekend passar perfekt för två stycken romantiska människor. Ni kommer bort från vardagen och slipper tänka på det som alltid tar upp tid. Ni kan njuta av att bo i en vacker byggnad, både från utsidan och på insidan. Ni kan njuta av att naturen omkring ofta är fantastisk. Och ni kan njuta av att frukosten serveras och en trerättersmiddag på kvällen finns för er. Under dagarna kan ni göra vad ni känner för. Kanske promenera i naturen? Eller något ni själva föredrar. En herrgårdsweekend passar de allra flesta och är något ni bara måste pröva på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *