Snowboard kickar skidor

Jag har många gånger funderat på vad som är roligast att åka; skidor eller snowboard. Och hur jag än vänder och vrider på det så blir det i slutändan alltid snowboard. Jag tycker att man har mer frihet på något sätt. Förutom just den detaljen att man inte har det egentligen. Man sitter fast på en bräda istället för på två. Benen är låsta tillsammans istället för att vara fria varandra. Ändå blir det alltid snowboard när jag funderar. Det är dessutom större risk för vurpor med snowboard, som senast när jag åkte.

Det var i Åre, dagen innan hade varit den första dagen av fyra och det hade varit en dag med strålande sol och perfekt temperatur. Vi hade åkt som vinden och vågat testa på nya saker i backen. Så när vi vaknade dagen efter och upptäckte att dimma och moln hade lagt sig som en grå filt över backarna tänkte vi inte låta något så löjligt som vädret hindra vår framfart. Det var under dessa dimmiga förhållanden jag vurpade.

Det var inte ens en stor grej. Jag körde liksom i förväg och skulle enbart stanna för att titta upp efter mina vänner. Eftersom dimman låg tät var det svårt att se dem vilket fick mig att fokusera på dem istället för backen. Jag hade antagligen inte sett backen tillräckligt bra på grund av dimman ändå, men kanske hade jag inte stannat just där i den brantaste delen. Med ryggen nedför tryckte jag inte tårna tillräckligt hårt i backen utan flög baklänges. Efter att ha slagit i huvudet och fortsatt min bakåtvolt gjorde jag ett varv till innan jag på mage gled nedför en lång bit innan jag stannade.

Jag kom undan med en hjärnskakning och mådde prima efter några dagar. Men detta hade inte hänt om jag åkt skidor. Kanske är det just kicken som gör det roligare med snowboard än skidor, vad vet jag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *